Publicació del fanzine “Obrim el cercle: Estratègies d’insubmissió a les Penes-Multa”

Obrim el cercle: Estratègies d’insubmissió a les Penes-Multa

Una Pena-Multa consisteix en una condemna econòmica, fruit d’un procés judicial penal, que es pot substituir per penes de presó, Treballs en Benefici de la Comunitat o Localitzacions Permanents. Amb aquest tipus de condemnes, una persona pot entrar a la presó per l’impagament d’una multa i la impossibilitat de ser embargada.

Aquesta mesura forma part d’un sistema injust i classista que criminalitza la pobresa i genera un gran benefici econòmic per l’Estat i per empreses privades com el Banc Santander.

Hi ha un ampli ventall d’opcions per fer front a les Penes-Multa des d’una vessant política i jurídica. Algunes d’elles es van posar en pràctica durant la campanya d’insubmissió a les Penes-Multa dels anys 2008 i 2009 anomenada «A les penes, punyalades».

Teniu una Pena-Multa pendent i no podeu o no voleu pagar-la? Voleu saber quines opcions teniu si us condemnen a una Pena-Multa? Us agradaria compartir estratègies col·lectives per afrontar la repressió?

I aquí teniu el fanzine per llegir en línia o bé per descarregar-lo. En breus publicarem la versió en castellà.

Si voleu tenir el Fanzine en format físic el podeu aconseguir a alguna de les xerrades i debats de presentació del Fanzine que es faran durant els pròxims mesos.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s